Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.09.2010 12:11 - Магнитно поле на земята. Магнитни аномалии
Автор: razrabotkite Категория: Бизнес   
Прочетен: 6386 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 09.09.2010 12:21


Магнитно поле на земята. Магнитни аномалии

                                                                              

Планетата Земя – нашият общ дом, е третата по отдалеченост от Слънцето. Тя обикаля около Слънцето на разстояние 1 АU за около 365,25d. Нашата планета е една от малките по размери и маса. Нейният среден радиус е 6370 km, а масата й – около 6.1024 kg. Върти се сравнително бавно около оста си за 23h 56m 04s.

Земята има най-голямата средна плътност сред планетите – 5.515 g/cm^3. Тази плътност е почти два пъти по-голяма от плътността на скалите на повърхността й, което говори за нееднородност на Земята. Наистина нейното ядро е с много по-голяма плътност от тази на мантията и кората, която е дебела около 35 km. Вероятно то е желязно, може би с примеси от други тежки метали, докато в кората преобладават сравнително леки съединения.

Средната температура на повърхността на Земята е приблизително 10 С. Тя е различна за места с различни координати и се мени през денонощието и с годишните времена.

Около 70% от повърхността на Земята е покрита с вода, която е нейната хидросфера. Земната хидросфера е уникално явление в Слънчевата система – нито една от известните ни планети не притежава подобно образувание. При условията на другите космически тема водата е предимно в твърда фаза. На Земята само 7% от водата постоянно е в твърдо състояние, образувайки полярните шапки на нашата планета.

Атмосферата на Земята съдържа 77% азот, 21% кислород, а останалият около 2% са водни пари, въглероден диоксид и др. химичният състав на атмосферата, както и нейната температура и плътност, са изучени подробно за различни височини с помощта на изкуствени спътници. Тези параметри силно зависят от височината. Температурата и плътността освен това зависят от времето през денонощието, както и от слънчевата активност.

Една от особеностите на Земята е нейното магнитно поле. То е подобно на полето на магнитен дипол, а оста му не съвпада с географската ос. То също силно се влияе от някои прояви на слънчевата активност. Неговото действие е причина за образуването около Земята на радиационни пояси, открити и изучени още с първите изкуствени спътници. Така се наричат пръстенообразните образувания около екватора на Земята, разположени на височина на 2500 km, в които са концентрирани протони и електрони с високи енергии. Тези частици непрекъснато “изтичат” от Слънцето и попадат под действието а земното магнитно поле. Изсипването на сравнително много такива изхвърлени от Слънцето при слънчево избухване частици около земните магнитни полюси предизвиква полярни сияния.

  Една от характеристиките на магнитното поле е отклонението от географския север и се нарича магнитна деклинация.Тя се определя от ъгъла,който магнитната стрелка на компаса(магнитният север) сключва със северната посока, определена по астрономичен път в разглежданата точка от земната повърхност.Това свойство на магнитното поле е използвано от мореплавателите още от дълбока древност до наши дни.

   Измерванията на земното магнитно поле, проведени през последните

 130 години, показват намаление на същото с 14%. Това показва, че силата на полето намалява наполовина на всеки 1400 години. Ако скоростта на това намаляване е била постоянна, то преди 10000 години силата на магнитното поле на Земята би била от същия порядък като силата на полето на магнитна звезда. Това означава, че съществуването на какъвто и да било живот тогава би бил невъзможен (молекулите на живите организми не биха могли да си взаимодействат). А преди 15000 години Земята би била ядрена звезда.

  Силата на земното магнитно поле влияе върху количеството космични лъчи преминаващи през атмосферата. По-силното земно магнитно поле отклонява повече космични лъчи от Земята. Като цяло енергията на земното магнитно поле намалява.

 

Магнитните полюси на Земята правят рокада

  Магнитните полюси на Земята започват да сменят местата си, твърдят учени, които са забелязали аномалии в земното магнитно поле, пише сп. "Нейчър".
 Аномалиите в магнитното поле на Земята, които се наблюдават в последно време може би са предвестник на смяна на полюсите, смятат някои физици.
Земното магнитно поле се създава от огромни маси разтопено желязо, намиращи се в земната кора. Тяхнaта ориентация се влияе от въртенето на Земята и така се образуват северния и южния магнитен полюс. Проучвайки минерали, намерени в древни скали учените са установили, че има периоди в земната история, когато северния и южния полюси са изчезвали за определен период от време, а по земната повърност тогава е имало множество полюси,

(добре че първобитните хора не са имали компаси, представяте ли си каква паника щеше да настъпи?).
При по-късното им възстановяване е възможно северния и южния полюс да си сменят местата, т. е. северния става южен и обратно.

Последната смяна е станала преди 780 000 години и е продължила няколко хиляди години

   Някои съвременни учени смятат (геологът Готие Юло от парижкия Институт за геонауки и колегите му от Датския институт за космически изследвания в Копенхаген), че сега сме в началото именно на такъв период на смяна на полюсите. Сегашните аномалии вече са довели до 10% намаляване на силата на земното магнитно поле, ако продължава така само след 2 хиляди години е възможна смяна на полюсите (дано да не сме живи дотогава, защото ще трябва да бягаме не с компаси, ами с жироскопи:-)

 

ЖИТНИТЕ ФИГУРИ

 


Вече четвърт век тайнствените кръгове в пшеничните поля на Англия предизвикват обществения интерес. За този период, количеството на новообразувани фигури достига близо 10 000. Интересен и слабо известен обаче, е факта, че подобни феномени се наблюдават и в други части на света - Канада, Русия, Испания, Гърция, Словакия. Общото при всички случаи е, че житните класове не са счупени или прекършени, а полягат в точно определена посока, сякаш подчинявайки се на нечия воля. Сложността на рисунките и тяхната точност, скоростта, с която се появяват (според очевидци - 10 до 15 сек.), както и неповторимостта им, ни позволяват да предположим, че това е дело на по-висш разум или сила.
  Десетки хиляди такива сложни фигури са наблюдавани на територията на графство Хемпшир и Уилшир, а разнообразието на схемите и рисунките е просто поразително. И докато до скоро, поради простотата на изображенията някои учени обясняваха появата им с торнадо или внезапен силен вятър, то днес подобно твърдение предизвиква снисходителна усмивка. Математическата точност на подобни фигури може да се сравни единствено с компютърна разработка и нейното техническо изпълнение на място. Бедността на хипотези и идеи от страна на официалната наука, сама по себе си е показателна.
  Значително по-сериозно към този феномен се е отнесъл Терънс Миден. Той е разработил теория, която поддържа тезата за специфичен атмосферен процес. Според Миден кръговете в полята възникват в следствие на завихряне на въздушни маси в спирален стълб, който притегля атмосферно електричество. Именно при такива условия житните стълбове се огъват. Е, напълно е възможно, ако разглеждаме само обикновенни кръгове. Но какво да кажем за многоплановите фигури в полята край Стоунхендж, изобразяващи компютърен фрактал? Тази конструкция е дълга 300 м. и съдържа 145 кръга с малък диаметър.
  Английските инженери Колин Ендрюс и Пет Делгадо, са свидетели на тайнствено появяване на кръгове. Според тях, това не отнема повече от 10-15 сек. Освен това са наблюдавали в небето над полята въздушно раздвижване, а магнетофонът им е записал звуци, наподобяващи жужене. Тяхната версия е, че кръговете се появяват в следствие на кацане на НЛО. Вярно, че подобна версия може да се приеме за простите фигури, но интересното е, че почти всички представители на научния свят категорично я отхвърлят.
  От Асоцияцията за изследване на феномена, създадена преди години, са правени множество проучвания, замервания и записи. На практика обаче, научно обяснение за това, как се появяват фигурите няма.
  Практическите изследвания в областта на микролептонните полета, на група учени под ръководството на академик Охатрин, дават една интересна теория по отношение появата на фигурите. Откритията им в областта на квантовата физика показват, че между грубата материя и енергийните полета съществува пряка връзка. По точно непосредствено взаимодействие. От тук произтича и

директното научно предположение, че въздействайки непосредствено на енергийните, невидимите за човешкото око полета, през кратък интервал от време или дори мигновенно, се променя първоначално квантовия слой, после микролептонния, а впоследствие, подчинявайки се на променената енергийна основа, настъпва промяна и в грубата материя (в случая житните класове).            Ако се отчете факта, че странните фигури се появяват на полета с по-висок  енергиен заряд, то съвсем спокойно може да се приеме, че именно това е причината. Възможно е неизвестен Разум да създава желаната фигура на енергийно ниво, създавайки клише, което после се спуска на полето. Този процес изглежда учудващо прост и лесно управляем.
 
  Дон Скот, изследовател от Калифорния, също провел редица наблюдения в тези райони, където явлението било често срещано. Техниката с която разполагал, включвала детектор за радиация, прибори за инфрачервено виждане, фотоапарати и кинокамери. Той изхождал от факта, че на местата на появата на пиктограмите било засечено присъствие на радиоактивни изотопи. И така, с помощта на детектора за радиация избрал своето място за наблюдение и разположил апаратурата си. След няколко дена, около два часа през ноща се включила инфрачервената камера. През прибора за нощно виждане, той наблюдавал, как класовете се огъват, образувайки кръг. Увеличавайки изображението, Скот видял малки “същества”, да сноват по полето. Това съвсем не били пришълци от космоса. Създатели на кръговете били … мравки. Но какво кара мравките да обикалят в кръг? По предположение на Скот, причината за това е земното магнитно поле.
  Е, това обяснение поставя още повече въпроси. По отношение на елементарните кръгови форми, бихме могли да преглътнем подобно твърдение, но какво да кажем за “Дървото на живота”, за “Келтската плетеница”, съвършенните фигури на цветя и сложните плетеници? Какви са тези аномалии в магнитното поле на земята и защо са толкова симетрични и математически съвършенни? Освен това, представете си какво количество мравки е необходимо, за да се направят тези гигантски фигури. Милиарди! Трилиони! Най-накрая остава въпроса, защо тези мравки правят фигурите?

Просто фигури или послание
  Кръговете в Английските поля, появили се през миналата година, изглежда, не са оставили съмнение у нито един здравомислещ човек какво изобразяват. Достатъчно е да видите дванадесетоъгълната звезда, която е закрепена с 36 лъча към вътрешен шестостен, затворен в кръг с диаметър 200м. Подобен орнамент, както потвърждават специалистите, много напомня на напречния разрез на двойната спирала на ДНК.

  Друга фигура, появила се на 14 август 2002 г. също събуди невероятен интерес. Изображението е с размери 110м. дължина и 76,2м. ширина и много наподобява компакт диск с двоичен код и маркери за начало и край. Информацията е представена в 8 разрядни сегменти, разделени от по-тесни сегменти-синхронизатори. Информацията се чете по спирали от центъра към края и представлява набор от символи на ASCII от международната английска кодировка. Между отделните пътечки с данни има празни раздели.
 
  И така, все по-настоятелно се налагат няколко извода:
1. Пиктограмите не са фигури, появили се в следствие на елементарно завихряне на въздушни маси. Тяхната сложност, съвършенна точност и разнообразие на форми категорично отхвърлят такова обяснение.
2. Математическата точност на изображенията говори за намесата на интелект, добре запознат с основните закони в математиката (геометрията).
3. Пиктограмите, най-вероятно са опит за контакт и изпращане на някакво послание към нас.
4. Зачестилата поява на нови фигури вероятно означава наближаване на някакво събитие с голямо значение за земята.

 
Всички авторски права на дадената статия са запазени и собственост на Екипът на  Razrabotkite / - / съгласно Закона за Авторското Право и сродните му права - чл.1 , чл.2, чл.3 /
Копирането или включването на тази или друга статия във друг сайт , вестник , или медия без знанието на Екипът на  Razrabotkite  е забранено , съгласно закона за Авторското право и Сродните му права










Тагове:   поле,   Магнитни,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Cv. Petrov
06.01.2011 20:02
Много пълна и информативна статия. Има дребни стилови и граматични грешки, но това не е болка за умиране. Браво, продължавай с такива статии.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: razrabotkite
Категория: Бизнес
Прочетен: 1005258
Постинги: 295
Коментари: 40
Гласове: 120