Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.08.2010 10:41 - И още нещо за везните...
Автор: evchet0 Категория: Други   
Прочетен: 2509 Коментари: 3 Гласове:
21

Последна промяна: 04.08.2010 12:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image

ВЕЗНИ (LIBRA)
24.IX - 23.X

КАЧЕСТВА - кардинални
ЕЛЕМЕНТ НА ЗНАКА - въздух
УПРАВЛЯВАЩА ПЛАНЕТА - Венера
ДЕВИЗ - "Аз се колебая"
КЛЮЧОВА ДУМА - хармония
ЦВЯТ НА ЗНАКА - розово, небесно-синьо, индигово
ДЕН НА ЗНАКА - петък
МИНЕРАЛИ - изумруд, аквамарин, сардоникс
МЕТАЛ НА ЗНАКА - мед, бронз, месинг
ЩАСТЛИВИ ЧИСЛА - 6
СЪДБОНОСНИ ГОДИНИ - 6, 13, 20, 27, 34 и т.н. през 7 години
БРАК - по принцип се допълват с Овен, пълна хармония с Близнаци и Водолей. Добре се разбират с Лъв и Стрелец
ОБИЧАТ - спокойствието, разбирателството, комплиментите, добрите маниери, музиката, танците, собствения си глас, собственото си отражение в огледалото, добрия вкус, украшенията, нежността, флирта, кокетството, сладостите, развлеченията, красноречието
МРАЗЯТ - успеха на всяка цена, невъздържаността, бруталността, лошите маниери, непохватността, насилието, изгубеното положение
СЪВЕТ - не бъдете толкова безгрижни и реагирайте на чуждите влияния, за да не се оставите да властват над вас

Везните имат силно чувство за справедливост. То е тъй силно развито, че и неправди, които никак не ги засягат, ги изкарват от равновесие и те силно реагират. Миролюбието им никога не довежда до разправии. Не обичат раздорите и търсят начини да изглаждат недоразуменията. Имат критичен дух и безпристрастна преценка. Отличават се със силата на сравнението. Могат всичко да претеглят и балансират, като че ли са били вдъхновени. Те тъй много обичат хармонията, че са извънредно раздразнителни, докато целият им организъм не се намери в равновесие. Притежават извънредно добра дарба за наблюдение. Те рано или късно идват до познанието, че съществува един невидим свят, успоредно с видимия. Притежават най-съвършените форми, в които душата може да се изрази по-добре. Имат и развит ум, уравновесен от вътрешното прозрение - това им дава разум и предчувствие. Разсъждават много правилно, но мъчно пристъпват към прилагане на хубавите си идеи, затова понякога изглеждат нехайни, равнодушни и сякаш високомерни. Иначе те са жизнерадостни, шеговити, весели и това ги прави желани навсякъде. Имат качества на добри приятели. Обичат гости и ни създават една топла, приятна атмосфера, боят се от самотата, търсят обществото и са заобиколени от много приятели.
Силно чувствителни, понякога изпадат в меланхолия - стават жертва на буйните си чувства. Обичат културните удоволствия, театъра, отбраното общество, сред което забравят своите неприятности. Те ценят много признанието и стават нетърпеливи, прекалено чувствителни. Въпреки това можем да бъдем снизходителни към техните грешки и слабости, защото те са обикновено много благородни. Винаги се стремят към онова, към което цялото човечество трябва да се стреми - състраданието. Управляващата им планета Венера ги прави учтиви, приятни, много услужливи, горди и любезни. Имат силно развито естетично чувство. Обичат красивото, искат да му служат. Независимо от грижите и безпокойствата умеят да запазят вътрешното си равновесие. Те са спокойни, но не и страхливи. Умеят да се борят, но го правят по принуда. Тогава влагат неочаквана стремителност. Имат усет за ред, разпределение и точност. Упорити са в преследването на големи планове, но и крайно безгрижни. Първото впечатление винаги им действа силно и трудно се освобождават от него. Неуверени дълбоко в себе си, имат обаче отличен вкус и разбирания върху музиката и изкуството. Особено много обичат музиката, пеенето. Отлични музиканти. Имат талантлива природа. Естествена интелигентност във всичко. Някои от тях притежават хореографски талант.
Полагат големи грижи за личната си спретнатост и чистота. Крайно ненавиждат грубата и мръсна работа. Най-забележителната им черта е тяхната проницателност и предвиждане на нещата. Те не могат да изпълняват успешно предварително начертани планове от другите, при съставянето на които те не са взели участие, и опит да направят това ги води само към разочарование. Този знак е дарил най-прочутите актьори на света. Представителите на зодия Везни привличат винаги многобройни последователи и почитатели. Техният блестящ магнетизъм, прецизност на мисълта и решителни действия им спечелват непоколебима привързаност дори в лицето на най-силната опозиция. Везните имат дълбоко интуитивни възприятия, което ги прави способни да прочитат и най-дискретните мисли на близките си и на всички, които влизат в контакт с тях. Те буквално чувстват истината или фалша, привличането или отблъскването и като че ли по-силно се влияят от неизказаните мисли на другите, отколкото от произнесените им думи.
Като правило хората от зодия Везни са очарователни и пленяващи личности с едно силно въздействие върху противоположния пол. Те са склонни към проява на безразсъдна смелост, търсене на удоволствия и задоволяване на желанията си. Понякога те са извънредно нетърпеливи и от това губят много. Чудно е наистина, че при тяхната възхитителна природа те така лесно се объркват, смущават, стават нервни. Те са хора, които след поражение и радост, след скръб и трудни изпитания са стигнали до едно вътрешно равновесие. На една планета, населена само от Везни вероятно не би имало войни. Те са символ на правото. Има предпоставка за тяхната склонност и дарба на дипломати.
На Везните никога не им е безразлично как изглеждат и с какво са облечени. Те не обичат да разочароват, да ядосват, не искат в никакъв случай сцени. Предпочитат да ги избягват и при такива случаи лавират много умело. Трудолюбието при тях не е често явление, въпреки че има изключения, тъй като Везните обичат удоволствието, те умеят да карат другите да им вършат работата. Везните не искат никога и рядко молят за нещо, те получават всичко каквото желаят без своя намеса.

НАКРАТКО: В най-общи линии личността на Везните се изразява в голямата им чувствителност, притежават чувство за хармония и красота, както и чувство за равновесие, но винаги се колебаят преди да вземат решение. Любезният и весел характер крие понякога техните безпокойства. Склонни са да бъдат: романтични, зависими, непостоянни, снизходителни, готови за сътрудничество, екстравагантни и понякога материалистични. Сред интересите на Везните са: умение да бъдат добри партньори, стремеж към справедливост, мир, добра компания, красота и контакти.

image

Личността на Коня

Конят е роден под знака на елегантността и усърдието. Той е приятен, очарователен и обикновено много популярен. Обича да се среща с хора, да посещава празненства и други светски събития.
Конят има жив характер и му допада да бъде център на вниманието. Притежава добри лидерски качества и буди възхищение със своята прямота и честност. Говори увлекателно и убедително, има слабост към споровете и дебатите. Умът му е удивително подвижен и той може да асимилира фактите забележително бързо.

Конят има огнен темперамент и макар че избухванията му не траят дълго, той нерядко казва неща, за които по-късно съжалява. Освен това не умее да пази тайна.
Конят има много интереси и се занимава с най-разнообразни дейности. Понякога се залавя с толкова много неща, че разпилява енергията и няма време да ги доведе докрай. Той често променя интересите си, и непрекъснато се увлича по последната мода или по „нещо", докато не се появи друго — по-привлекателно.

Конят също така обича да има известна свобода и независимост в нещата, с които се занимава. Мрази да бъде ограничаван от дребнави правила и наредби и обича, доколкото е възможно, да отговаря за постъпките си единствено пред себе си. Все пак независимо от свободолюбието си, в множеството си начинания предпочита да чувства подкрепата на околните.

Благодарение на таланта и приятния си характер Конят може да постигне много в живота. Обича предизвикателствата и работи методично, без умора, но ако нещата тръгнат в нежелана за него посока или ако се провали, му е необходимо много време, за да се съвземе и започне всичко от начало. Успехът е всичко за Коня. Неуспехът означава катастрофа и унижение.

Родените под този знак обичат разнообразието и нерядко опитват много професии, преди да се спрат на някоя. Дори и тогава те не престават да се оглеждат за нещо още по-добро. Конят е неспокоен по природа и лесно се отегчава, но се справя отлично в области, които му осигуряват достатъчна свобода на действие и изискват контакти с много хора.
Въпреки че родените под този знак не се стремят да трупат богатства, те се грижат за парите си добре и рядко имат сериозни финансови проблеми.

Конят обича да пътува и да посещава нови и далечни места. Поне веднъж в живота си той се изкушава да поживее известно време в чужбина и благодарение на способността си да се приспособява, се чувства добре, където и да отиде.

Той обръща голямо внимание на външния си вид и обикновено носи елегантни, пъстри и отличаващи се дрехи. Привлекателен е за противоположния пол и често има много връзки, преди да се обвърже. Той е верен и грижовен към партньора си, но независимо от това, желае да запази известна свобода и независимост, за да се занимава с хобито си и с нещата, които го интересуват. За него са особено подходящи родените под знака на Тигъра, Козела, Петела и Кучето. Конят също така се разбира със Заека, Дракона, Змията, Свинята, а също и с представителите на своята зодия, но би сметнал Вола за твърде сериозен, за да му допадне.

Освен това няма да са лесни и отношенията му с Маймуната и Плъха — Маймуната е много любопитна, а Плъхът търси сигурността — и двете зодии трудно ще изтърпят независимостта му.
Въпреки че Конят може да проявява упорство и егоцентризъм, по природа е грижовен и с желание оказва помощ на околните. Притежава развито чувство за хумор и обикновено прави добро впечатление, където и да отиде. Ако съумее да победи донякъде непостоянния си характер и да овладее изблиците си на гняв, той би постигнал много от целите си. Заобиколен от приятели, би се занимавал с най-различни дейности. Животът му не може да е скучен.

Източник:  apps.facebook.com/magicaura/index.php

image


Тагове:   още,


Гласувай:
21



Следващ постинг
Предишен постинг

1. stela50 - Имам много приятели и колеги от тази зодия....
04.08.2010 11:19
Интересно ми беше да прочета подробно .Интересни личности са те...
Поздрави за постинга и хубав ден !
цитирай
2. elinora - Евче,
04.08.2010 13:54
чудесен хороскоп за Везните! :) Баща ми е от тази зодия и е чудесен човек! :)
цитирай
3. scarlety - Евче,много благодаря!
04.08.2010 17:46
Прочетох важни неща за зодията си!:)) При мен има големи съвпадения!:))Това обобщение много точно:
"В най-общи линии личността на Везните се изразява в голямата им чувствителност, притежават чувство за хармония и красота, както и чувство за равновесие"
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: evchet0
Категория: Изкуство
Прочетен: 2277501
Постинги: 506
Коментари: 3931
Гласове: 55525
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031