Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.09.2016 20:30 - Икона на Пресвета Богородица "Неопалима къпина"
Автор: sourteardrop Категория: Изкуство   
Прочетен: 1097 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 04.09.2016 04:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image

На 4 септември се чества иконата на Пресвета Богородица "Неопалима къпина" - защита от пожари и палежи, врагове, изцеления на душата и тялото

АКАТИСТ НА ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦА В ЧЕСТ НА НЕЙНАТА ИКОНА "НЕИЗГАРЯЩА КЪПИНА"

Кондак 1

с, които просим Твоето застъпничество, и ни избави от всякакви беди, за да Ти зовем:

Радвай се, Благодатна, неизгаряща Къпина, Която ни избавяш от огън и пожар.

 

 

Икос 1

Царице на Ангелите и Владичице на цялото творение, Госпожо Богородице, възхвалявана с песни от Ангелските ликове, сподоби и нас, земните и пръстни, да Ти принасяме хвала и благодарение за Твоята преголяма милост към човешкия род. И ако и да не можем да Те възпяваме достойно, но Ти, като блага, не се погнусявай от нашите недостойни похвали, и както Твоят Син милостиво прие двете лепти на вдовицата, така чуй по Твоето милосърдие и нас, които с умиление Ти зовем:

Радвай се, неопалимо носила в Своята утроба Огъня на Божеството; радвай се, родила Спасителя на падналото човечество.

Радвай се, потъпкала силата на ада с Твоето пречисто Рождество; радвай се, освободила Адам и Ева от древното проклятие.

Радвай се, непорочно послужила на въчовечаването на Единия от Троица; радвай се, безсеменно въплътила Твореца на небето и земята.

Радвай се, Благодатна, неизгаряща Къпина, Която ни избавяш от огън и пожар.

 

 

Кондак 2

Като видя Моисей на Синай къпина, която гореше в огън и не изгаряше, се ужаси, и ето, чу Божествен глас от къпината: събуй си обущата от нозете, защото мястото, на което стоиш, е земя света[1]. Слушайки го, и ние, смирените, изповядваме тайнството на въплъщението на Бог Слово от Пречистата Дева, предизобразено от чудото на неизгарящата къпина, и със страх се покланяме на мястото на Божието явяване, зовейки към Създателя на всичко: Алилуия.

 

 

Икос 2

Човешкият разум не може да постигне тайнството на Божия промисъл, предопределил от създание мира изкуплението на падналото човечество в предвечния съвет на Триипостасното Божество: но вдъхновени от Дух Светий, светите Божии пророци, предвиждайки отдалече чудото на чудесата, че Творецът ще приеме образ на раб, за да спаси делото на Своите ръце от вечна погибел, проповядваха в истинни предобрази и пророчества изкуплението на човешкия род, което ще се извърши от обещания Изкупител. Давайки Му плът, Всечиста, Ти си се удостоила да бъдеш Майка на Твоя Господ, Който ни учи да Ти възгласяме:

Радвай се, огнеобразна Палато на Седящия на Херувимите, радвай се, светоносно вместилище на Повеляващия на Серафимите.

Радвай се, одър на великия Цар на върха на небесна планина; радвай се, одушевен престол на Владеещия над земните и небесните.

Радвай се, осветен Кивот на Божеството, по-голям от Светая Светих; радвай се, всезлатна стомна, в която се приготви спасителната манна, Тялото и Кръвта на Божествения Агнец.

Радвай се, Благодатна, неизгаряща Къпина, Която ни избавяш от огън и пожар.

 

 

Кондак 3

Със силата на Всевишния, преблага Владичице, Ти с Твоята свята икона укротяваш силата на огненото естество и извършваш много чудеса от нея по цялата вселена. Затова християнският род Те облажава с хвалебни гласове и при внезапни беди, най-вече по време на пожар, молитвено прибягва към Тебе и бързо получава помощ. А ние благодарствено зовем към прославилия Те Цар на славата Христа: Алилуия.

 

 

Икос 3

Имайки голяма любов към човеците, изкупени с честната Кръв на Твоя Син и Бог, Пречиста Майко Божия, Ти си получила от Него власт да спасяваш и защитаваш християнския род: като Ходатайка за покаянието на грешниците пред Твореца, Надежда за спасение на безнадеждните, бърза Помощница на бедстващите, всевластна Застъпница за погиналите и Покров на целия свят. На Тебе, милосърдна и благолюбива наша Закрилнице, като въздаваме за любовта с любов, със смиреномъдрие говорим така:

Радвай се, всемирна Радост, изтриваща сълзите от очите на страдащите и скърбящите; радвай се, тихо пристанище, в което се спасяват обуреваемите от страстите в житейското море.

Радвай се, всемогъща Утолителко на праведно насочения против нас Божи гняв; радвай се, защото угасяваш огнения пламък с росата на Твоите молитви пред престола на Вседържителя.

Радвай се, защото ни запазваш от гръм и мълнии с Твоето небесно застъпничество; радвай се, защото в свое време подаваш Твоята свята помощ на всяка душа, която вярно Ти се моли.

Радвай се, Благодатна, неизгаряща Къпина, Която ни избавяш от огън и пожар.

 

 

Кондак 4

Когато внезапно ни връхлети огнена буря и пламък обхване всички наши градове и села, тогава се притечи на помощ, всемилостива Госпожо, на нас, безпомощните, защити ни с Твоята честна икона и ни избави от огненото наказание, за което сами станахме достойни заради нашите грехове: защото Тебе имаме за своя непосрамваща Застъпница ние, грешните, на Тебе възлагаме всичкото си упование, и прославяйки силата на Твоите молитви, на родилия се от Теб Спасител на света зовем: Алилуия.

 

 

Икос 4

Слушаме и виждаме велики чудеса, ставащи от Твоята икона, всеблага наша Царице, която си ни дарила за утешение и защита в нещастия; защото ето, и силата на всепояждащия огън отстъпва пред благодатната сила на Твоята пречиста икона, както много пъти сме виждали и изпитвали. Затова Те наричаме Неизгаряща Къпина в изображението на тази Твоя икона и Те възпяваме пред нея с хвалебни гласове така:

Радвай се, вечно бодра Молитвенице пред Христа Бога, прекланяща Го към велика милост към нас; радвай се, защото отклоняваш от главите ни Божието наказание заради нашите беззакония.

Радвай се, защото с Твоята честна дреха ни запазваш от всякакви беди; радвай се, защото с майчиния покров на Твоите щедрости защитаваш нашите жилища от огън и гръм.

Радвай се, защото всемилостиво чуваш нашите молитвени гласове в скърби и утеснения; радвай се, всесилна и бърза наша Помощнице в дни на тежки изпитания.

Радвай се, Благодатна, неизгаряща Къпина, Която ни избавяш от огън и пожар.

 

 

Кондак 5

Боготечна звезда, Твоята всечестна икона, Богородице Дево, благодатно сияе в целия свят с множество чудеса и просвещава душите и сърцата на хората за познание на Твоето велико милосърдие, с което като милосърдна Майка покриваш и запазваш християнския род. А ние се радваме за това и благодарим на Христа Бога, дарил ни Тебе, Своята Майка по плът, като Майка по дух, и в дълбоко умиление Му зовем: Алилуия.

 

 

Икос 5

Наистина виждаме Твоята икона, Владичице, като неопалима къпина, неизгаряща в огън и защитаваща нашите жилища от пламъка; защото на Тебе, неопалимо вместила Огъня на Божеството в Своята утроба, се даде благодат свише да укротяваш силата на огненото естество. На тази благодат се оказа причастна и Твоята пречиста икона и бе наречена от верните Неизгаряща Къпина. А ние, почитайки я благолепно, Те възхваляваме така:

Радвай се, неугасима свещ, вечногоряща в молитва за нас пред Господния престол; радвай се, възпламеняваща и нашите хладни сърца с огъня на Божията любов.

Радвай се, защото прохлаждаш зноя на нашите страсти със сянката на Твоите молитви; радвай се, защото ни изпращаш душеполезни помисли в час на скръб и недоумение.

Радвай се, защото ни се притичваш на помощ в нашите бедствия, когато нямаме помощник; радвай се, защото ни избавяш от погибел с Твоята всесилна ръка във време на внезапни нещастия.

Радвай се, Благодатна, неизгаряща Къпина, Която ни избавяш от огън и пожар.

 

 

Кондак 6

Христовата Църква проповядва Твоите чудеса, Богородителко, по-многобройни от морския пясък и небесните звезди; защото Твоето име от изток до запад се прославя с чудеса, и няма град и страна, където с Божията сила да не си извършила чудеса за избавление, спасение, просвещение и изцеление на христоименните люде, и най-вече чудотвориш чрез Своите свети икони, изливайки от тях струи на милост и щедрости за бедстващото и боледуващо човечество. Затова Те славословим с духовни песни и пеем на Твоя Син и наш Бог: Алилуия.

 

 

Икос 6

Просияла си в Божествена светлина и слава, Дево Богоотроковице, държаща на ръката Си предвечния Младенец, нашия Господ Иисус Христос, и обкръжена от лик Ангелски сили, както Те виждаме изобразена на иконата, тайнствено наречена Неизгаряща Къпина по пророчеството на Моисей, от която даряваш благодатни дарове на верните, спасяваш от огън и гръм, лекуваш болните, утешаваш скърбящите и изпращаш на всички доброто и полезното за душата, за да Ти пеем непрестанно така:

Радвай се Ти, за Която се радва и тържествува ангелският събор и човешкият род; радвай се Ти, Чиято слава превъзхожда похвалите на земните и небесните.

Радвай се, защото от небесните висоти милостиво поглеждаш на цялата вселена с Твоята майчина любов; радвай се, защото посещаваш многоскръбната земна долина с Твоите благодеяния.

Радвай се, защото с Твоята безмерна благост не оставяш презрените и отхвърлените; радвай се, защото с Твоето милосърдие извличаш безнадеждните от гибелния ров.

Радвай се, Благодатна, неизгаряща Къпина, Която ни избавяш от огън и пожар.

 

 

Кондак 7

Господ, като искаше да яви Своята любов към човеците, изкупени с Неговата Кръв, им дари за покров и защита Своята пренепорочна Майка и Я направи тихо прибежище за всяка християнска душа, която скърби и страда, и се нуждае от Божията помощ и милост. Знаейки за Твоето милостиво служение на човешкия род, Всеблага Владичице, към Тебе издигаме очи и молитвено простираме ръце в скърби, просейки утешение от Тебе едничка, за да ни спасиш с Твоето застъпничество от временни и вечни скърби и да ни удостоиш на земята на живите, в радостта на светиите да пеем на Бога: Алилуия.

 

 

Икос 7

С дивни чудеса си прославила Твоята света икона, наречена “Неизгаряща Къпина”, Богородителко Дево, с която запазваш градове и села от огън, гръм и мълния, и благославяш домовете на верните, в които благоговейно се почита подобието на пречистия Твой лик. Затова, приемайки с радост Твоята благодатна икона като многоценен дар, я почитаме с подобаващо поклонение и по дълг Те облажаваме с хвалебни песни:

Радвай се, съкровище на изцеления, съдържащ лекарство за всеки недъг; радвай се, мироположнице на Христовото благоухание, облагоухала падналото човечество.

Радвай се, защото развързваш греховните вериги на каещите се грешници; радвай се, защото съкрушаваш оковите на страстите на подвизаващите се в чистота.

Радвай се, Кърмителко на девиците и тихо веселие на майките; радвай се, застъпнице за вдовиците и милосърдна грижа за сираците.

Радвай се, Благодатна, неизгаряща Къпина, Която ни избавяш от огън и пожар.

 

 

Кондак 8

Странно е да се види как Твоята икона, Владичице, изписана на дъска и по естество подвластна на действието на огъня, проявява свръхестествена сила и със своето присъствие укротява силата на огъня. Като виждаме в това Божията сила и действието на Твоите молитви, величаем възвеличилия Те Създател на всичко Бога, дарил ни Твоята чудотворна икона за отрада и утешение и чрез нея спасяващ ни от огън и пожар, та винаги благодарствено и хвалебно да Му зовем: Алилуия.

 

 

Икос 8

Целият християнски свят прославя Твоето име, Преблагословена Богородице Мария, и за всички верни е сладостно и утешително да гледат подобието на пречистия Твой лик, от който извършваш много и преславни чудеса. Ето, и ние, смирените, като гледаме Твоята света икона, боголепно ѝ се покланяме и я целуваме с любов, очаквайки от нея Твоята всесилна помощ и застъпничество, и най-вече по време на нашата безпомощност, когато заради нашите грехове внезапно ни постигне пожар, та спасявани чрез Тебе от гибелния пламък, с благодарни уста да Ти зовем:

Радвай се, неръкотворна Скиния на Бог Слово, по-висша от Херувимите и превъзхождаща Серафимите по святост и чистота; радвай се, лек облак на Слънцето на правдата, на Който Небесният дойде при земните, за да ни възнесе със Себе Си на небето.

Радвай се, отворила райските врати за падналото човечество чрез Твоето свято Рождество; радвай се, събрала в едно Небето и земята, за да принасят непрестанно похвали на Тебе и на Родилия се от Тебе.

Радвай се, Божествен извор, източил ни вода за живот, пиещите от която никога не умират; радвай се, благословена Лоза, произрасла Грозда на спасението, източващ за човеците виното на безсмъртието.

Радвай се, Благодатна, неизгаряща Къпина, Която ни избавяш от огън и пожар.

 

 

Кондак 9

Твоята слава превъзхожда всяка похвала, преблагословена и препрославена Майко на нашия Господ, защото и безплътните умове недоумяват как да Те възпеят достойно, толкова по-трудно е това за нас, земните и пръстни. Но победени от любов към Тебе, дръзваме да Ти принасяме посилно пение, похвали и благодарение за Твоята преголяма милост към човешкия род, който си възлюбила и на който не преставаш да благотвориш, учейки верните от всяка възраст да зоват към родения от Теб Спасител Христа: Алилуия.

 

 

Икос 9

Суетните витии не могат да постигнат великата тайна на Твоето вечно девство, Богородителко, която Господ скри от мъдреците на този век, и я откри с вяра на смирените и благоговейни, чужди на любопитното изпитване, които православно и несъмнено Те проповядват като Дева преди рождеството, в рождеството и след рождеството. Затова приеми, о, Майко и Дево, и нашето вседушно изповядване и ни укрепи да Те последваме с непорочно житие и сърдечна чистота, за да можем благоугодно да Ти пеем така:

Радвай се, белоснежен Крин на девството и чистотата, вечноцъфтящ на небето; радвай се, защото невидимо ръководиш към девство и чистота живеещите на земята.

Радвай се, чудно съчетала в Себе Си майчинството и девството; радвай се, защото непорочно и свято си Се запазила и в двете.

Радвай се, Предводителко на монашеските ликове в чистотата на душата и тялото.

Радвай се, Благодатна, неизгаряща Къпина, Която ни избавяш от огън и пожар.

 

 

Кондак 10

Като искаше да устрои спасението на човеците, Единият от Троица благоволи да се въплъти от Теб, Богоневесто Владичице, прославяйки човешкото естество със сядане отдясно на Отца на престола на Божеството, като Единороден Син. Той стана и Твой Син по плът и Те прослави заедно със Себе Си със слава, по-висока от всяка слава. Осенявана от нейната красота, Ти милостивно не забравяш човешкия род, но молитвено се застъпваш пред Твореца, Един в Троица, за всички, които Го славословят в песни: Алилуия.

 

 

Икос 10

Стена си за девствените ликове и за монашеския събор, Богородице Дево, и за всички, които усърдно прибягват към Теб в молитва и благоговейно почитат Твоята свята икона; защото на Тебе едничка се даде от Господа благодат на всемирно застъпничество и утвърждаване на верните в девство и чистота. Затова любителите на непорочното житие прибягват под Твоя Майчин покров от бурята на страстите, намират душевен мир и в едно Ти зоват:

Радвай се, изрядна Покровителко на благочестивите монаси и монахини и усърдна Ходатайко за тях пред Бога; радвай се, постоянна Помощнице на тайните Божии раби в света и Ръководителко в духовните подвизи.

Радвай се, Наставнице на младите в целомъдрието и въздържанието; радвай се, упокоение и отрада на благоговейните старци.

Радвай се, защото осеняваш християнските домове и семейства с благия Твой покров; радвай се, защото удостояваш верните от всяка възраст с Твоята милосърдна грижа.

Радвай се, Благодатна, неизгаряща Къпина, Която ни избавяш от огън и пожар.

 

 

Кондак 11

Светата Христова Църква непрестанно Ти принася хвалебно пение, всевъзпявана Владичице, проповядвайки Твоите милости и чудеса, с които се обогати цялата вселена. Наистина, кой е така скоропослушен към нашите молитвени прошения, както Ти, защото изпреварваш и самите молби, милувайки и обдарявайки просещите Твоята свята помощ, от която не лишавай и нас, смирените, които в този час възнасяме слава на Твоето име и зовем към Бога: Алилуия.

 

 

Икос 11

Твоята светозарна икона, Пречиста Майко Божия, просвещава нашите помрачени от грехове души със сиянието на божествени чудеса, в които познаваме силата на Божието всемогъщество и Твоето безмерно милосърдие, винаги готово да ни помага в покаянието и обръщането от злите дела към пътя на спасението. Затова Те молим, Всеблага, не ни оставяй да блуждаем в дебрите на греховете и страстите, но ни приведи към тихото пристанище на благочестивия и Богоугоден живот, за да можем достойно да Ти принасяме в дар такива песни:

Радвай се, защото винаги удържаш нашите невидими врагове с Твоята бодра молитва; радвай се, защото не допускаш да властват над нас с насилие над това смъртно тяло.

Радвай се, защото бесовете се боят и треперят от Твоето свято име; радвай се, защото Твоята честна икона прогонва всяка дяволска сила със своето присъствие.

Радвай се, защото укрепяваш подвижниците на благочестието в духовните борби с враговете на човешкото спасение; радвай се, защото в смъртния час помагаш на имащите любов и вяра към Тебе.

Радвай се, Благодатна, неизгаряща Къпина, Която ни избавяш от огън и пожар.

 

 

Кондак 12

Изповядваме Твоята свята икона като причастна на Божията благодат, богоблагодатна Дево, и радостно честваме празника на нейното прославяне, защото, явила се в образа на неизгарящата къпина, тя извършва същите чудеса, запазвайки от огнен пламък и защитавайки нашите жилища със своето присъствие. Имайки я като щит и ограда, Тебе, нашата силна Помощница, облажаваме с похвални песни и на родилия се от Тебе наш Спасител зовем: Алилуия.

 

 

Икос 12

Възпяваме Те, Богородителко, едничка наша надежда и упование, проповядваме Твоите милости и не скриваме Твоите чудеса, прославяме Твоята безмерна благост към християнския род, благославяме Твоето свято име, което наистина е като разлято миро[2] за любещите Те и изпълва с духовно благоухание благочестивите души. Облагоухай и нас, Владичице, смърдящите от греховни страсти, и ни сподоби с чисто сърце и нескверни уста да Ти зовем:

Радвай се, защото източваш сладостно и душеспасително миро, с което се помазват Боголюбивите сърца; радвай се, защото лекуваш душевни и телесни недъзи само с докосване до Твоята света икона.

Радвай се, блага Водителко, наставляваща каещите се грешници по пътя на богоугаждането и спасението; радвай се, защото възвеждаш Христовите подвижници по стълбицата на добродетелите до вратите на Небесното Царство.

Радвай се, защото увенчаваш смирените и търпеливи страдалци с благодатно утешение; радвай се, защото услаждаш невинно гонените с предвкусване на райското блаженство[3].

Радвай се, Благодатна, неизгаряща Къпина, Която ни избавяш от огън и пожар.

 

 

Кондак 13

О, Всевъзпявана Майко, родила най-Святото от всички светии Слово и наречена Неизгаряща Къпина от нас, недостойните! Чуй гласа на нашите моления и песни, които усърдно Ти възнасяме пред Твоята света икона, и с Твоята топла молитва към Господа избави от временния и вечния огън нас, които хвалим Твоето име, прославяме Твоите чудеса и зовем към Твоя Син и наш Бог: Алилуия.

 

 

Този кондак се чете три пъти. След това 1-ви икос: Царице на Ангелите...” и 1-ви кондак: “На Тебе, Поборнице Воеводо...”.

 

 

Молитва първа

Царице Небесна, Владичице наша, Господарко на вселената, Пресвета Богородице, нескверна, неопетнена, нетленна, пречиста, чиста Приснодево, Богоневесто Мария, Майко на Твореца на творението, на Господа на славата и Владика на всичко!

Чрез Тебе Царят на царуващите и Господ на господстващите дойде и ни се яви на земята. Ти си въплътеното Божие милосърдие, Ти си Майка на Светлината и Живота, защото, както някога си носила в Твоята утроба и си държала в обятията Си Предвечното Слово, Бога, така и винаги Го имаш със Себе Си.

Затова след Бога прибягваме към Тебе, като към нерушима Стена и Застъпница: погледни милостиво, всевъзпявана Богородице, на нашето тежко страдание и изцели нашите душевни и телесни болести; прогони от нас всеки враг и противник, избави ни от глад, мор, язва, от много води и пагубни ветрове, и от внезапна смърт; и както си запазила тримата момци във вавилонската пещ, така запази и съхрани и нас, та както някога над Божиите люде, така да бъдат всички блага и над нас, които Те почитаме; да се посрамят всички врагове и ония, които ни мразят, и да познаят, че Господ е с Тебе, о, Владичице, и чрез Тебе с нас е Бог.

През деня ни осенявай със сянката на Твоята благодат, а в нощната тъмнина ни просвещавай със светлина свише, устройвайки полезното за всички; претвори нашата горчивина в сладост и изтрий сълзите на съгрешилите и бедстващи Твои раби, като изпълниш благите желания на всички; защото Ти можеш всичко, щом пожелаеш, Майко на Словото и Живота.

Отец Те венча като Дъщеря, Синът - като Майка и Дева, Дух Светий - като Невеста, за да царуваш като царица, като предстоиш отдясно на Светата Троица, и да ни милваш както пожелаеш, сега и винаги, и във вечни векове. Амин.

 

 

Молитва втора

О, Пресвета и Преблагословена Майко на пресладкия наш Господ Иисус Христос!

Припадаме и Ти се покланяме пред Твоята света и пречиста икона, чрез която извършваш дивни и преславни чудеса, спасяваш нашите жилища от огън, гръм и мълния, изцеляваш болните и изпълняваш всяка наша блага молба.

Смирено Те молим, всесилна Застъпнице за нашия род, сподобни ни, немощните и грешните, с Твоето Майчино участие и блага грижа. Спаси и запази, Владичице, под покрова на Твоята милост Твоята Света Църква, този град, цялата наша православна страна и всички нас, които с вяра и любов припадаме пред Тебе и със сълзи на умиление просим Твоето застъпничество. О, Всемилостива Госпожо, умилостиви се над нас, обуреваемите от много грехове и лишени от дръзновение пред Христа Господа да Го молим за помилване и прощаване, но Тебе, като Негова Майка по плът, молим да Го умоляваш. А Ти, Всеблага, издигни към Него Своите богоносни ръце и ходатайствай за нас пред Неговата благост, просейки прошка за нашите прегрешения, благочестив и мирен живот, добър християнски край и добър отговор на Страшния Негов Съд. А в часа на страшното Божие посещение, когато в нашите домове се разгори огън или бъдем заплашени от гръм и мълния, яви ни Твоето милостиво застъпничество и всемогъща помощ, та спасявани от Твоите всесилни молитви към Господа, да избегнем временното Божие наказание тук, и там да наследим вечното райско блаженство, и с всички светии да възпяваме пречестното и великолепно име на покланяемата Троица - Отца и Сина, и Светия Дух, и Твоето велико милосърдие към нас във вечни векове. Амин.

 

 

Молитва трета

О, Пресвета Дево, Майко на Всевишния Господ, Застъпнице и Покровителко на всички, прибягващи към Тебе! Погледни от светата Своя висота на мен, грешния, който припадам пред Твоя чудотворен лик; чуй моята смирена молитва и я принеси пред Твоя възлюбен Син, нашия Господ Иисус Христос; умоли Го да просвети моята мрачна душа със светлината на Своята божествена благодат, да ме избави от всяка нужда, скръб и болест, да ми изпрати тихо и мирно житие, телесно и душевно здраве, да утеши моето страдащо сърце и да изцели раните му, да ме вразуми за добри дела, да очисти ума ми от суетни помисли, да ме научи на изпълнение на Своите заповеди, да ме избави от вечните мъки и да не ме лишава от Своето Небесно Царство. О, Пресвета Богородице! - Ти си Радост на всички скърбящи, чуй и мен, скръбния. Ти си наречена Утоляваща печалите - утоли и моята печал. Ти си Неизгаряща Къпина, запази света и всички нас от вредоносните огнени стрели на врага. Ти си Търсеща погиналите, не допускай и аз да погина в бездната на моите грехове. Ти си моя надежда и упование след Бога! Бъди ми Покровителка във временния и вечния живот и Ходатайка пред Твоя възлюбен Син, нашия Господ Иисус Христос. Научи ме да Му служа с вяра и любов и благоговейно да Те почитам, Пресвета Майко Божия, Преблагословена Мария! На Твоите свети молитви се поверявам до края на дните си. Амин.

 

image




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sourteardrop
Категория: Изкуство
Прочетен: 4647393
Постинги: 5200
Коментари: 2777
Гласове: 1233
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930