Постинг
27.12.2018 18:31 -
Класическо италианско Тирамису
Тирамису в превод означава ободряваща и това не е случайно, тъй като една от съставките в тортата е кафето.
Необходими са 3 - 4 яйца, бишкоти, сварено кафе, 250 грама маскарпоне, захар - 3-4 супени лъжици и какао. Тортата е много лека, приятна и се приготвя бързо и лесно, тъй като не се пече. Може да се добавят и две лъжици ром, но тази съставка не е задължителна.
Най напред разбиваме с миксер жълтъците със захарта на пухкав крем, докато се разтвори захарта, след което прибавяме маскарпонето и отново разбиваме.
В отделен съд разбиваме белтъците на пухкава пяна и когато са готови ги прибавяме с лъжица на части към крема, като разбъркваме внимателно, за да вкараме балончета в крема и той да стане пухкав и въздушен.
Предварително си сваряваме 2 чаши кафе и го подслаждаме. Добре е кафето да бъде поизстинало преди да пристъпим към реденето на тортата. Топим една по една бишкотите в свареното кафе и веднага изваждаме и нареждаме в тавичка. Слагаме върху първия ред от крема, после редим втори ред бишкоти, намазваме отгоре с крем и поръсваме с пресято какао. Оставяме един ден в хладилника.
Едно наистина невероятно изкушение - истинска наслада за сетивата.
Необходими са 3 - 4 яйца, бишкоти, сварено кафе, 250 грама маскарпоне, захар - 3-4 супени лъжици и какао. Тортата е много лека, приятна и се приготвя бързо и лесно, тъй като не се пече. Може да се добавят и две лъжици ром, но тази съставка не е задължителна.
Най напред разбиваме с миксер жълтъците със захарта на пухкав крем, докато се разтвори захарта, след което прибавяме маскарпонето и отново разбиваме.
В отделен съд разбиваме белтъците на пухкава пяна и когато са готови ги прибавяме с лъжица на части към крема, като разбъркваме внимателно, за да вкараме балончета в крема и той да стане пухкав и въздушен.
Предварително си сваряваме 2 чаши кафе и го подслаждаме. Добре е кафето да бъде поизстинало преди да пристъпим към реденето на тортата. Топим една по една бишкотите в свареното кафе и веднага изваждаме и нареждаме в тавичка. Слагаме върху първия ред от крема, после редим втори ред бишкоти, намазваме отгоре с крем и поръсваме с пресято какао. Оставяме един ден в хладилника.
Едно наистина невероятно изкушение - истинска наслада за сетивата.
Следващ постинг
Предишен постинг
Страхотни снимки. Чак ми се прияде.:))
Относно рецептата аз съм против използването на сурови яйца. Ако не са домашни, а от магазина са доста опасни. Има и други варианти за крем.:)
Приятен апетит и весели празници!
цитирайОтносно рецептата аз съм против използването на сурови яйца. Ако не са домашни, а от магазина са доста опасни. Има и други варианти за крем.:)
Приятен апетит и весели празници!
Разбира се, пропуснах да спомена, че яйцата трябва да са пресни. Аз ползвам домашни и няма никакви проблеми. Весели празници и на теб!
цитирайНадали да се заема сам да го приготвям но ако някой ден имаш готово и предложиш,никак не бих ти отказал! :))
цитирайДа ти е вкусно тирамисуто, Евче!
Весело изкарване на Нова година!
цитирайВесело изкарване на Нова година!
Търсене
Блогрол