Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.03.2017 20:56 - Как да си помогнем ако получим инфаркт
Автор: infosoft Категория: Новини   
Прочетен: 4228 Коментари: 2 Гласове:
13


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Всеки да прочете! Ако получим инфаркт докато сме сами имаме точно 10 сек. да направим това,за да се спасим! imageСтар добър съвет как да си помогнете сами, ако получите инфаркт: Повечето хора, когато изпитват инфаркт нямат помощ, а лицето, чието сърце бие неправилно и започва да се чувства зле, има само около 10 секунди преди да загуби съзнание.

Въпреки това тези личности могат да си помогнат сами , като се изкашлят с всичката си сила, енергично, с повторение (много често). В момента, когато усетим удара или мислите, че ще настъпи трябва да вземете много дълбоко дъх и да се изкашляте с всичка сила , кашлянето трябва да бъде дълбоко и продължително, възможно най-силното, колкото можете, като при изхрачване.
Дълбокото дишане и кашлянето трябва да се повтарят на всеки две секунди, без спиране, докато не пристигне помощ, или докато не почувствате, че сърцето започва нормално да бие.

Дълбокото дишане носи кислород в гърдите, а силната кашлица потиска сърцето и поддържа кръвообращението. Потискане на сърцето помага да се възстанови нормалния ритъм на сърдечен. По този начин жертвите на сърдечен удар могат да стигнат дори до болницата.Споделете това на колкото се може повече хора, тази техника спасява животи.

Лекарите казват, че ако споделите тази новина с 10 души и тези 10 души продължават да споделят, бъдете сигурни, че сте спасили поне един живот!

Източник:lekuvai.bg




Гласувай:
13



Следващ постинг
Предишен постинг

1. krassko - Глупости на квадрати
27.03.2017 13:50
Носете си винаги нитроглицерин. На удобно място.
Да ви е под ръка. Слагате един под езика и след 15 - 20 минути ако не сте по добре вземете втори. ако трябва трети и дори четвърти - това ще ви даде възможност да ви закарат в болница. И никакво движение - лягате и чакате линейката.

цитирай
2. barborok - превенцията винаги е полезна....
01.04.2017 05:34
.... ако не си носите нитроглицерин, малки количества динамит също ще свършат работа ( това разбира се в кръга на шегата). Трябва да сте наясно какви са факторите водещи до инфаркт. В огромен процент от случаите факторите са външни или си причиняваме сами. Трябва да знаете също първоначалните симптоми, че изпадате в сърдечен арест (криза) - задух, световъртеж и изтръпване на крайниците от лявата половина на тялото (вкл лявото ухо). Техниката с кашлянето е една от най-лесните и удачни в случая, но ако инфаркта е масивен и нямате сили за кашлица , трябва да знаете за диферинциалното дишане. Най- важно е да не се панирате, това води до допълнително отделяне на адреналин и съответно частична парализа на белия дроб. Опитайте да дишате въпреки болката, по малко, бавно и дълбоко.Заемете поза в която ще можете напълно да отпуснете тялото си( най -добре да сте полу-легнал , но не напълно). Пробвайте да вдишате спокойно и дълбоко през носа, поетапно пълнете дробовете си вдишвайки през диафрагмата , пробвайте с гръдния кош, има техника която вкл помпане дробовете само с обемите въздух от бузите и носоглътката , но това е за напреднали дълбоководалази... Тезата ми е , че не трябва да се предавате и даже спокойно и бавно, да не спирате да се борите.
И все пак трябва да се знаете , че ако сте физичеси активни, щастливи и пийващи с удоволствие по чаша вино , едва ли ще ви се наложи да се измъквате от такава ситуация ... ;)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: infosoft
Категория: Хоби
Прочетен: 26261
Постинги: 17
Коментари: 2
Гласове: 7
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031